Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Keskustan puoluevaltuusto kokoustaa tänään

Lauantai 13.6.2020 klo 13.51


Parhaillaan on puoluevaltuusto koolla. Kokous pidetään netin kautta. Kenttä on tuonut huolensa puolueen tilasta. Matti Vanhasen valtionvarainministeriydelle on vahva tuki. Puheenjohtaja Katri Kulmuni teki hyvän analyysin omasta roolistaan puolueen johdossa.

Piirin virallisen puheenvuoron käytti kokouksessa piirimme pj. Jertta Harinen. Käytin puheenvuoroni lähinnä Siun soten hallituksen pj:na. Toin esille keskeisimpiä eilen illalla edellisessä blogissani olevia seikkoja soten rahoitukseen liittyen.

Tänään oli viimeinen puheeni puoluevaltuutettuna. En lopeta toimintaa aktiivina. Siirryn taka-alalle sparraamaan. Jatketaan paikallis- ja maakuntatasolla. Vuosien varrella syntyneet verkostot säilyvät. 

Alla puoluevaltuustossa käyttämäni puheenvuoro:

"Arvoisat puheenjohtajat, hyvä kokousväki

 Olemme tehneet Pohjois-Karjalassa ihan valtakunnallisesti arvokasta työtä. Siun sote on pystynyt tuottamaan omistajilleen alle 90 prosentilla maan keskiarvosta sote- ja pela-palvelut tarvevakioidusti laskettuna omistajaohjauksessa sovituilla taloudellisilla resursseilla. Seurauksena on ollut, että kuntiemme vuosikatteet ovat parantuneet. Näin myös kuntarakenteita ja hyvinvointipalvelujaja on pystytty kehittämään. Sote-sektorin suhteellinen kasvu kuntiemme  käyttötalousmenoista on saatu taitettua.

 Valtiovalta on seurannut läheltä työtämme ja kannustanut jatkamaan. Soten uudessa rahoitusmallissa meidät luvattiin palkita. Lisäksi henkilökuntamme työskentelee todella tiukoilla. Lakiluonnoksessa sote-rahoituksen tarvevakioitu rahoitus vesittyy. Meistä todella nyt tuntuu, että meitä rangaistaan kuntannustehokkaasta toiminnasta Se ei ole oikein.

 Tämänhetkinen sote-rahoituksen laskentamalli ei toteuta lainsäädännön tarkoitusta turvata koko Suomessa yhdenvertaiset sote-palvelut. Koko soteuudistuksen perusperiaate on taata kansalaisille asuinpaikasta riippumatta yhdenvartaiset palvelut. Nyt esitetyt siirtymäsäännökset vesittävät käytännössä uudistuksen, koska ilman tarpeeseen perustuvaa oikeudenmukaista rahoitusta ei voi olla yhdenvertaisia mahdollisuuksia järjestää kansalaisille palvelut.

 Nyt lähdemme koko puolueväki tekemään töitä yksituumaisesti meille tärkeitten asioitten puolesta.

 Tämä on viimeinen puheeni puoluevaltuuston jäsenenä. Siirryn taustalle tukijoukkoihin. Kiitän kaikkia pitkästä yhteistyörupeamasta.

 Hyvää koronavapaata kesää kaikille."

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini