Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Nurmeksen yövastaanotto loppuu 11.9.2020

Perjantai 21.8.2020 klo 23:28


Eilen aamulla ennen sote-ministereiden maakuntakierrosta kokousti Siun soten puheenjohtajisto. Valmistelimme operatiivisen johdon kanssa ensi viikon hallituksen kokouksen asiat. Saimme myös viimeisen tämän hetken maakunnan ja valtakunnan koronapäivityksen.

Kahdessa edellisessä kirjoituksessa olen käsitellyt AVI:n puuttumista 200 000 euron uhkasakon voimalla Nurmeksen yövastaanottojen jatkamiseen päivystysasetuksen vastaisina. Kävimme hyvin perusteellisesti läpi tosiasiat. Lopputulemana toimitusjohtaja esittää, että yhtymävaltuuston päätöstä koskien Nurmeksen yövastaanottoa hallitus ei pane täytäntöön 11.9.2020 lukien. Tähän riittää hallituksen päätös. Hallitus on vastuussa päätösten laillisuudesta. 

Hallinto-oikeuteen valitukseen riittäviä perusteita ei ole. Siun soten juristi oli selvittänyt mahdollisuutemme saada jatkoa toiminnalle. Jos itsepäisesti jatkaisimme toimintaa, niin maksaisimme ensin 200 000 €:n sakon. Jos se ei tehoaisi, niin seuraava sakko olisi jo tuntuvasti suurempi.

Potilasturvallisuus nousi uudelleen keskusteluun. Edellisessä kirjoituksessani totesin, ettei  ole ollut kanteluita AVI:lle Nurmeksen yöpäivystyksestä johtuvista hoidon viivästymisistä. Kyllä niitä on ollut viimeisen viiden vuoden aikana, kun olen ollut jo virastani vapaalla täysin palvelleena.

Jatkossa meidän on panostettava ensihoitoon. Sen henkilökunnalla on hyvin laaja koulutus toimia työssään. Siihen sitten liitetään nykyinen digitekniikka. Maakunnan pohjoisen alueen ambulanssikalustoa on oltava aina riittävästi saatavilla.

Aluksi asia keskusteluttaa ihmisiä kovasti. Tosin viime päivinä on tullut monia yhteydenottoja, joissa arvosteltiin voimakkaastikin viimeisen kirjoituksen yövastaanootoja puolustavaa kantaani. Voin sanoa, että olen sinut tämän asian kanssa. Olen pohtinut asiaa paljon kaikista näkökannoista. Siinä mielessä on hyvin tyyni olo. Uskon, että elämme edelleen Nurmeksessa hyvin turvallista elämää. Joensuussa on hyvin korkeatasoinen hoito. Niin ja vaikeammat tapaukset ajetaan täältä KYS:in. Hoito alkaa heti ensihoidon saapuessa paikalle ja jatkuu ambulanssissa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini