Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Elämäntyöni olen tehnyt Nurmeksessa vuodesta 1979 alkaen terveyskeskuksessa. Sieltä jäin eläkkeelle keväällä 2015. Osa-aikaisena yrittäjänä olen toiminut vuodesta 1983 alkaen edelleen.

Olen ollut keskustalaisena mukana politiikassa jo opiskelijavuosista alkaen. Nurmeksessa viime kesän kuntavaalien jälkeen alkoi jo kymmenes peräkkäinen vaalikausi. Viime valtuustokaudella toimin kotikaupunkini hallituksen puheenjohtajana ja Siun soten hallituksen puheenjohtajana sen perustamisesta 2016 alkaen menneeseen syksyyn asti. Nyt olen Siun soten valtuuston jäsen.

Tulevien vuosien rahoituksen niukkuus sai vielä intoutumaan täysillä vaaleihin mukaan. Nämä vaalit ovat hyvinvointialueelle hyvin tärkeät. Meidän on sovussa turvattava koko maakunnan hyvät sote-palvelut. Uudessa Siun soten valtuustossa on pystyttävä näkemään Pohjoiss-Karjalan etu. On varottava vastakkainasettelua maakuntakeskuksen ja reuna-alueiden kesken.

Jos joudutaan tekemään vaikeita vaikkapa palvejen tarjontaan liittyviä ratkaisuja, ne on tehtävä ajoissa. Ei Siun soten henkilöstö pysty loputtomiin venymään. Palvelujen saannin esteenä saattaa olla myös paheneva henkilöstöpula. Siihen on etsittävä ratkaisut.

Hyvinvointialueelta valituiksi tulleiden valtuutettujen on löydettävä varsinkin seutumme palvelutasoon liittyvissä kysymyksissä toisensa. Jos joudumme jostain luopumaan, niin palvelujen on parempi olla Siun soten pohjoisella alueella kuin yli sadan kilometrin päässä maakuntakeskuksessa.

Uskon, että minulla on paljon ”perimätietoa” uudelle valtuustolle annettavana.


Viime vaalikaudella ratkaisimme monta vaikeaa tilannetta ERVA-alueella viiden keskustalaisen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajan määrätietoisella yhteistyällä ja yhteydenpidolla valtiovaltaan yhdessä virkamisejohdon kanssa. Vaikeita asioita olivat mm. vaativan hoidon keskittämissopimus sekä Savonlinnan pitäminen edelleen osana Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä.