Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Nyt tarvittaisiin Raimo Sailasta

Maanantai 26.4.2021 klo 8:26


Maamme hallituksen tuskaillessa kehysriihen kimpussa tuli aamulähetyksiä katsellessa mieleen valtionvarainministeriön kansliapäällikkö Raimo Sailaksen toiminta. Hän uskalsi jyrähtää mielipiteensä maan taloudesta julki piittaamatta pääministerin poliittisesta vakaumuksesta. Maan etu oli aina ykkösasia. Missä on nyt valtiovarainministeriön tuore ykkösvirkamies? Taustajoukoissa kuurupiilosilla hiljaa?

Katsoin vielä äsken uudelleen toissa-aamuisen ykkösaamun, jossa valtiovarainministeri Matti Vanhasta haastateltiin.. Minulle syntyi käsitys, että hän on täysin tietoinen, missä kehysriihen neuvotteluissa mennään ja että hänellä on hyvä yhteys pääministeriin. Ihmettelen suuresti eilen leviävää keskustelua, jossa yritetään luoda kuvaa Vanhasen ulkopuolisuudesta. Ettei vaan tahallaan luotaisi väärää kuvaa asioista.

Nyt kyllä pääminisreri Marinilta olisi ollut suurta viisautta ottaa valtiovarainministeri mukaan neuvottelupöytään. Konkari Ilkka Kanerva on kehysriihen jatkokahinoissa mukana Kokoomuksesta. Tuskin puolustusministeri jätettäisiin ulos, jos olisi kyse maan turvallisuuteen liittyvistä asioista. Jos jätettäisiin, niin ei olisi kyse todellisesta hallituskriisistä. Aika näyttää.

Aika kultaa helposti muistot. Mutta ennen oli paljon asiansa osaavia virkamiehiä, jotka jyrähtivät tarvittaessa. Samoin on käynyt henkilöiden suhteenkin, joita kunniottavasti voisi kutsua valtiomiehiksi ja naisiksi. He saivat päätöksiä aikaan polittisista ideologioista riippumatta.

Muistan elävästi silloisen Pielisen Karjalan kuntien yhteisen seminaarin Paras-hankkeen lausunnosta lähes viidentoista vuoden takaa.  Oltiin Lieksassa. Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Raimo Sailas käytti puheenvuoron Paras-hankkeen taustoista ja päämääristä valtion talouden kannalta. Kuuntelimme vakavina. Sitten meidän kamreerimme Jari Lampinen esitteli Piekisen Karjalan tämän hetken talouslukuja ja lähimmän kymmenen vuoden väestö- ja talousennusteet. Kuuntelimme tarkkaavaisina.

Kahvitauolla vm:n kansliapäällikkö Sailas tuli kyselemään minulta kamreerimme taustoja. Hän totesi lopuksi: ”Olisi iso rikkaus, jos teidän kamreerinne tietotaidot saataisiin jaettua kaikille Suomen kunnille pohjaksi eteenpäin nojaavaan kuntasuunnitteluun”. Tuo lainaus on vihkoista, joitten kansissa lukee ”Suuria poliittisia salaisuuksia".


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini