Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Siun soten golfosakkeista

Tiistai 6.7.2021 klo 13:18


Viime viikolla Karjalaisen ja tämän päivän Ylä-Karjalan mielipidesivuilla Siun soten työntekijä kyseli  henkilöstön käyttöön tarkoitettujen Pielis-golfin osakkeiden käytöstä. Noitten kirjoitusten pohjalta selvittelin asian taustoja henkilöstöjohtajalta.

Aikoinaan PKSSK:n toimitusjohtaja Pentti Itkosen aloitteesta on hankittu sekä Karelia-Golfin että Pielis golfin osakkeita henkilöstön virkistysrahaston varoilla. Sieltä ne ovat siirtyneet Siun sotelle. Siun soten henkilöstöhallinnossa ei asiasta ollut kenelläkään tarkempaa tietoa ja siksi siitä ei ole yleisesti myöskään mitään tiedotettu.

Golfosakkeet on ollut lajia harrastavien henkolökunnan jäsenten tiedossa. Näin uskon myös asian laidan olevan Nurmeksessa. Johto tai sitä lähellä olevat herrat eivät mielipidekirjoittajan pettymykseksi ole pelioikeuksia käyttäneet.

Kuten alussa mainitsin, alun perin osakkeet on hankittu Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirille/kuntayhtymälle eli Siun sotella on nyt 4kpl C-sarjan osakkeita. Vuosittain niistä maksetaan hoitovastike (365€ a'). Osakkeet oikeuttavat 4x28 kappaleeseen pelaamaan 9-reikäisen kentän. Siun soten henkilökorttia näyttämällä saa pelilipun käyttöönsä. Tämä henkilöstöetu on ollut sisäisesti ja selkeästi sairaalanhenkilökunnan tiedossa. Tätä tukee myös Pielis-Golfilta saamani selvitys. Henkilötason tietoja ei saa antaa julkisuuteen. Tosiasia on, että vuodessa on vain muutamia Siun soten pelioikeudella pelaavia. Valtaosa pelioikeuksista jää käyttämättä. C-sarjan Pielis-Golfin osakkeista on vaikea päästä eroon. Vastike on maksettava vuosittain.

Siun sote on maksanut yhtiövastikkeet vuodesta 2017 alkaen. Siun soten HR selvittää, miksi asiasta ei ole laajemmin tiedotettu. Tunnen asiaa jonkin verran historiasta lähes 20 vuoden takaa. Oletan, etteivät henkilöstön virkistysrahoilla hankintojen tiedot ole siirtyneet Siun sotelle integraation yhteydessä. Osakkeita ei ole hankittu kuntien varoilla. Henkilöstön virkistysrahasto sai aikoinaan varoja lahjoituksilla ja testamenteilla.  

Toivottavasti Siun soten golf-osakkeille on käyttöä mahdollisimman monelle golfista kiinnostuneelle. Alussa kannattaa käyttää työnantajan suoma etu. Silloin ehtii tarkkailla itseään, onko todella kiinnostunut lajista. Myöhemmin lajin aktiiviharrastaja hankkii oman pelioikeuden.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini