Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Nöyrä kiitos nurmeslaisille

Maanantai 14.6.2021 klo 10:37


Esitän nöyrän kiitoksen äänestäjille saamastani tuesta korona-ajan kuntavaaleissa. Ilmoitin jo aikaisemmin ehdolle lähtiessäni, että nämä kohdallani kymmenennet kuntavaalit ovat minulle viimeiset. Neljäkymmentä vuotta yhteisten asioiden hoidossa on yhdelle ihmiselle riittävä panos olla kuntalaisten arvioitavana.Kuva_Vinkerlahdelta

Nurmeksessa Keskusta odotetusti menetti paikkoja. Jotkut ehdokkaat keskittyivätkin enemmän keskustalaisten tekemän työn vähättelyyn ja mustaamiseen. Nurmeksessa vaalit hoidetaan kuitenkin  äänestyskopeissa eikä somessa. Maalittajat saivat ansionsa mukaan.  Oma myrkky on joskus katkeraa nieltävää. Väyrynen sanoi aikoinaan, ettei vitutukseen onneksi kuole. Nyt palataan vaalien jälkeiseen elämään pienen loman jälkeen. Uusi valtuusto hoitaa mallikkaasti uuden Nurmeksen asiat.

Keskustan valtuutettujen määrä Nurmeksessa on tällä vuosituhannella vaihdellut  14 ja 17 välillä. Viime vaaleissa meillä oli Nurmeksen valtuustossa 15 valtuutettua. Paras tulos tehtiin vuoden 2012 jälkeen 17 valtuutetulla. Valtimolla Keskustalla on ollut pitkään yksinkertainen enemmistö. Vielä yhden kokouksen istuvassa  Valtimon ja Nurmeksen yhteisessä valtuustossa Keskustalla on 15+11=26 valtuutettua eli puolet.

Nyt Keskustan ryhmässä tusinan pudotus tuntuu numeerisesti suurelta. Valtuuston koko on elokuusta alkaen 35. Rakentavalla yhteistyöllä uusi Nurmeksen valtuusto käy heti syksyllä kaupungin strategian kimppuun. Siinä työssä on kaikilla valituilla valtuutetuilla työtä riittämiin.

Tarkastelin omia vaalitilastoja. Lähdin mukaan ensimmäisiin vaaleihin Nurmeksessa 1984. Tulin valituksi 58 äänellä. Siitä alkoi vaalien jatkumo eiliseen. Olen tehnyt vaalit yli 200 äänen keskiarvolla. Suurin äänimäärä 366 on vuoden 2008 kuntavaaleista. Yhdeksän kertaa minulle on tullut ryhmäni suurin äänimäärä. Se on avannut tien keskeisiin luottamustoimiin niin paikallis- kuin maakuntatasolla.

On kuitenkin aina muistettava, että vaaleissa äänet ovat lukuja puolueelle. Näin olen kasvattanut ryhmäni vertauslukua viimeiselle valitulle ja näin myös sen kokoa. Valtuustossa ja muissa toimielimissä jokaisella on yksi ja yhtä arvokas ääni. Puolue on nyt säännöillä rajoittanut, ettei sama henkilö voi toimia kolmea kautta pitempään samassa luottamustoimessa.

Nyt tämä "ääniharava" pitää vähän matalampaa profiilia ja rentoutuu harrastusten sekä perheen parissa. Tämä blogi on minulle myös päiväkirja, jossa asioita pyörittelen joskus ihan hävettävän itsekeskeisesti. No tämä on minun juttu. Lukijoita on paljon myös Nurmeksen ulkopuolelta. Minulla on laaja suku. Se pystyy seuraamaan blogini kautta touhujani.

Blogini kävijämäärät nousevat, kun on jotain mielenkiintoista keskusteluissa. Yleensä päivittäisten blogiin kirjautujien määrä on viime viikkoina ollut 150 ja 700  välillä. Joskus joku blogien urkintajärjestelmä antaa ihan hurjia kävijäpiikkejä tilastoissa. Meitä kuulemma seurataan.

Hyvää kesää ja juhannusta kaikille lukijoille.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini