Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Miksi on tärkeää käyttää äänioikeuttaan?

Torstai 13.1.2022 klo 11:31


Toivon, että maakuntamme väki käy aktiivisesti äänestämässä juuri alkaneissa aluevaaleissa. Täältä reuna-alueilta on vaikeampi päästä läpi kuin maakuntakeskuksesta, jossa äänestäjien määrä on huomattavasti suurempi. Keskustalla ei ole vaaleissa mukana kansanedustajia.  Näin he eivät ole kärkiehdokkaina ja äänet jakautuvat mukana olevien kanssa tasaisemmin. 

Tämän päivän paikallislehdessä on hyvin avattu vaalien tärkeyttä. En tekijänoikeuskysymysten vuoksi yleensä lainaa suoraan lehtien tehtiä.  Alla on nyt suora lainaus päivän jutusta. Pidän sitä niin tärkeänä. Osana sitä on Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kuntakehityspäällikkö Seppo Tiaisen näkemys aluevaalien merkityksestä:

"Pohjois-Karjalan maakuntaliitto kehottaa ottamaan vaalit vakavasti varsinkin pienissä kunnissa. Heikolla äänestysinnolla niistä ei välttämättä nouse yhtään edustajaa aluevaltuustoon. Äänestämällä voi vaikuttaa vaikkapa siihen, kuinka sote-asemat sijoittuvat maakunnassa.

Isommassa kuvassa kyse on jopa koko maakunnan itsenäisyydestä.

– On hyvä saada valituksi asioihin perehtyviä ja osaavia valtuutettuja, jotka suhtautuvat vastuullisesti luottamustoimeensa. Jos hoidamme esimerkiksi taloutta huonosti, voidaan Pohjois-Karjala maakuntana liittää johonkin suurempaan kokonaisuuteen, sanoo kuntakehityspäällikkö Seppo Tiainen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Hänen mukaansa ensimmäiset aluevaalit ovat erityisen tärkeät, koska hyvinvointialueen aloituskaudella tehdään paljon linjauksia, joilla vaikutetaan tulevaisuuden palveluihin. Tiainen toivoo, että koko maakunta on edustettuna valtuustossa, koska hyvinvointialueen ja kuntien yhteistyö tulee olemaan merkittävässä roolissa ennaltaehkäisevässä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.

– Aluevaalit ovat tärkeämmät kuin kuntavaalit, Tiainen sanoo.

On hyvä saada valituksi asioihin perehtyviä ja osaavia valtuutettuja.

Seppo Tiainen"


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini