Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Käytä äänioikeuttasi

Torstai 13.1.2022 klo 7:23


Toissailtana jostain syystä ennen nukahtamista kävin läpi tähän asti elettyjä vuosia. Ne ovat olleet työpainotteisia. Reippaiden opiskelijapolitiikkavuosien jälkeen tila täyttyi Nurmeksessa viiden vuoden Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen puheenjohtajuudella. Kohta olin mukana työpaikkani henkilökuntaneuvostossa ja YTK:ssa Akavan pääluottamusmiehenä.

Poliittisen toiminnan aloitin jo teinikunnassa 1960-luvun lopulla. Se jatkui Turun Ylioppilaskunnassa Keskustaopiskelojoissa. Kevään 1976 toimin ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana. Kaudesta paras muisto on taidemuseonmäen vappupuhe noin 8000 ylioppilaalle ja lopuksi "lakki päähän"-komento.

Ennen Nurmekseen muuttoa toimin hammasläääkärinä Sonkajärvellä. Siellä järjestötyö Sonkajärven Pahkassa oli antoisaa aikaa. Ehdin toimia myös hiihtoseuran puheenjohtajana vuoden ennen Nurmekseen muuttoa.

Vuoden 1984 kunnallisvaalien alla esimieheni entisen kauppalan kunnanjohtajan kanssa pyysivät minut työpaikalla toimistoon. Siellä allekirjoitin tunnin keskustelun jälkeen ehdokaskaavakkeen. Vaaleista alkoi paljon elämää rehevöittänyt luottamushenkilön ura kaupunginvaltuutettuna v. 1985. Näin yhteisten asioitten hoito työn vastapainona oli ottanut minusta niskalenkin.

Vaalien alla koen aina jännitystä. Se on samanlaista kuin nuorena korkeushyppypaikalla ennen suoritusta vauhdinottopaikalla. Vaalien kautta saatua valtakirjaa olen oppinut arvostamaan ja kunnioittamaan luottamustoimista eniten. Myös saatu suora palaute ja kanssakäyminen kuntalaisten kanssa on antanut minulle nöyryyttä ja vahvistanut tunnesidettä kotikaupunkia sekä Pohjois-Karjalaa kohtaan. Opiskeluajan, työn ja luottamustointen kautta on kehittynyt myös minulle arvokas ystävä- ja tuttavapiiri aina ministeriöitä myöten.

Nyt alkavat aluevaalit ovat meille arkemme sujuvuuden kannalta tärkeät. Työni ja luottamustoimieni kautta tunnen hyvin alueemme sote-palvelujen tarpeet ja koen, että kokemuksellani voin vielä paljon antaa elämän perusasioiden ja arjen sujuvuudelle alueellamme. Niinpä olen vielä ehdolla näissä vaaleissa. Käytä äänioikeuttasi.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini