Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Hyviinvointialueen toimitusjohtaja valitaan viikon päästä

Tiistai 7.6.2022 klo 7:13


Olen ollut mukana Pohjois-Karjalan Hyvinvointialueen toimitusjohtajan valinnassa haastatteluryhmän jäsenenä. Toisen hakukierroksen jälkeen johtajan paikkaa tavoitteli 11 henkilöä. Haastattelutyöryhmä haastatteli neljä hakijaa, jotka lähetettiin myös testeihin (Anne Knaapi, Kirsi Leivonen, Ilkka Pirskanen ja Jan Tollet).

Hakuilmoituksen perusteella haastatteluryhmän valintakriteerit painottuivat seuraaville osa-alueille: laaja-alainen johtajakokemus, konsernijohtaminen, organisaatiomuutoksen johtaminen, kyky tulokselliseen strategiseen johtamiseen, hyvinvointialueen toimintojen laaja-alainen tuntemus, kokemus yhteiskunnallisesta edunvalvonnasta, hyvät sidosryhmäverkostot ja hyvät vuorovaikutustaidot.

Eilen kokoontui HVA:n aluehallitus, jolle haastattelutyöryhmä teki esityksensä. Se katsoi, että hakemusten, haastattelun ja kokonaisarvioinnin perusteella parhaiten hyvinvointijohtajan kriteerit täyttävät va. hyvinvointialueen johtajan tehtäviä hoitava Ilkka Pirskanen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet. Hallitus hyväksyi tuon esityksen.

Aluehallitus järjestää vielä aluevaltuuston puheenjohtajiston kanssa aluevaltuutetuille haastattelutilaisuuden huomenna Teams-yhteyksillä. Haastatteluun osallistuvat Ilkka Pirskasen ja Jan Tolletin lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hankejohtaja Kirsi Leivonen.

Haastattelutyöryhmä esitteli eilen HVA:n hallitukselle hakuprosessin ja se kuuli myös testaajilta testattujen hakijoiden tulokset. Hallitus päätti yksimielisesti, että aluevaltuutetut tekevät hyvinvointialuejohtajan valinnan. Näin se ei halunnut rajata esitystään vain yhteen nimeen. Hyvinvointialuejohtaja valitaan toistaiseksi voimassa olevaan virkaan 1. syyskuuta 2022 alkaen tai sopimuksen mukaan.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini