Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Konsernijohtaja Kyösti Korhonen vt. kaupunginjohtajaksi

Perjantai 2.9.2022 klo 6.56


Tämä viikko alkoi maanantaina valtuuston kokouksella. Samalla päivä oli kaupunginjohtaja Asko Saatsin viimeinen työpäivä. Hän itse irtisanoutui virastaan 20.6. kesäkuun valtuuston kokouksessa. Olen väistyvän kaupunginjohtajamme työskentelyä seurannut täällä läheltä koko hänen 15-vuotisen työuran aikana. Hän johti aluksi viisi vuotta Lieksan, Valtimon ja Nurmeksen yhteistä kehitysyhtiötä Pikes Oy:tä. Sieltä hänet kutsuttiin hakemaan kaupunginjohtajaksi ja myös valittiin tiukalla äänestyspäätöksellä. Äänestyksen hävinneellä silloisella Kinnulan kunnanjohtaja Juha Urpilaisella on oma historiansa hävityn vaalin jälkeen.

Nurmeksen kehitys on ollut voimakasta kaikilla hallinnon osa-alueilla. Tuo kehitystyö alkoi tuottaa tulostaan viime vuosina. Nyt kaupunki on olosuhteet huomioon ottaen hyvässä kunnossa. Olemme nousseet kokoluokkamme kuntarankingissä. Tänä vuonna nousimme seutukuntien vertailussa kärkikymmenikköön. Lisäksi viimeinen valtakunnallinen yritysbarometri oli nurmeslaisille mieluisaa luettavaa. Heinäkuun työttömyysprosentti on meillä 12,0. Se on maakunnassa pienempi vain Liperissä (10,4) ja Kontiolahdessa (10,0). Luvut ovat toki vieläkin luvattoman korkeita.Kaupungissa on pidetty yllä myönteistä pöhinää.

https://www.ely-keskus.fi/documents/10191/46101241/Tyollisyyskatsaus_Pohjois-Karjala_2022_heinakuu.pdf/b11f7789-b3a1-3eb4-1d16-6444ec06741f?t=1661163198222

 Maanantai-illan kokouksessa konsernijohtaja Kyösti Korhonen valittiin vt. kaupunginjohtajaksi siihen asti, kunnes uusi kaupunginjohtaja aloittaa työnsä. Kokouksen lopuksi pidin Askolle  puheen. Siinä kertasin yhteistä taivaltamme. Asioita on yhdessä hoidettu. Välillä on keskusteltu asioiden valmistelun yhteydessä ja kokouksissa säpäkästikin. Yhteinen päätös syntyi lähes aina. Puhuin askolle myös lähes kymmenen vuotta sitten hänen 50-vuotisjuhlissa Metsäkartanolla. Senkin liitin näitten sivujen puheita-osioon. https://www.mattikamarainen.com/3

Nyt kuntatalous on tuntuvasti heikkenemässä. Ensi viikolla paneudumme Kolilla kaksi päivää koko valtuuston voimin ensi vuoden talousarvion laadintaan. Koko Pohjois-Karjalan kunnat joutuvat tekemään rajuja tuottavuusohjelmia. On onni, että kuntamme on taloudellisilla mittareilla mitattuna Lieksan kanssa maakunnan kestävimpiä selviämään taloustalkoista. Siitä kiitos kuuluu Askon esikunnalle lautakuntineen ja konserniyhtiöineen sekä päätöksiin sitoutuneille luottamushenkilöille. Siihen on tarvittu ja vaaditaan edelleen hyvää yhteistyötahtoa, toistemme kuuntelemista ja arvojemme ymmärtämistä. Tästäkin rupeamasta selvitään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini