Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Puoluekokouksessa Kimmelissä

Lauantai 5.9.2020 klo 10.47


Olemme aloittelemassa Keskustan puoluekokousta koronan vuoksi poikkeusoloissa Kimmelissä. Tämä kokous kiinnostaa mediaa ja myös muita puolueita tavallista enemmän. Onpa jotkut hallituksen yhteistyökumppanit esittäneet toiveita pj-valintaan. No puoluekokousedustajat tekevät henkilövalinnat täysin itsenäisesti.

Kokousvalinnat ovat merkityksellisiä. Edessä ovat keväällä kunnallisvaalit. Puolueen kannatus on matanut 11-12 prosentissa viimeisen vuoden Katri Kulmurin johdolla. Nyt suunta ei voi olla kuin ylös päin.

Annika Saarikko vaikuttaa täällä kokouksessa käytettävien kannatuspuheenvuorojen perusteella olevan hienoisessa johdossa. Annikan puheita kuunnellessa korostuu siellä mukana oleva vahva sydämen sivistys. Se on iso hyve vaikeita asioita hoidettaessa.Annikan_tukir

Valitsemme täällä koko puolueen johtoviisikon. Käytäväkeskusteluista kuulin, että Katri Kulmuni ei ole mukana puolueen vpj-vaalissa, jos ei tule valituksi puheenjohtajaksi. Jos ja kun Saarikko valitaan pj:ksi, niin Markus Lohi lähtee mukaan varapuheenjohtajakisaan maan pohjoisosien ehdokkaana.

Minun täyskäsi henkilkölvaaleissa on: puheenjohtaja Annika Saarikko, puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen ja varapuheenjohtajat Riikka Pakarinen, Petri Honkonen ja Markus Lohi. Varapuheenjohtajakisa on tiukka. Nyt meillä on monta lahjakasta henkilöä ehdolla. 

Alla täällä käyttämäni minuuttiin rajattu Annikan kannatuspuheenvuoro.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvä puoluekokousväki!

Kannatan Keskustan puheenjohtajaksi  Annika Saarikkoa.

Kouvolan puoluekokouksen jälkeisen vuoden puolueemme kannatus on ollut ennätysalhaalla. Sen nousu ei tapahdu hetkessä. 

Nyt  on tärkeintä, että maamme hallitus saa vietyä maaliin meille tärkeän sote-uudistuksen. Sen rahoitusjärjestelmä ja siihen liittyvä pitkä siirtymäaika aiheuttavat  hallituspuolueiden kesken vielä kovia paineita. 

Annika Saarikko pystyy rauhallisena ja taitavana neuvottelijana ajamaan parhaiten jo istuvana ministerinä puolueemme ja alueittemme etua. Toimissaan hänellä on sydämen sivistys. 

On iso asia, mikä on puolueemme linja meneillään olevan rakennemuutoksen jälkeisessä Suomessa. 

Kun onnistumme tuomaan näkemyksemme esiin riittävän selvästi ja vahvasti, niin olemme jatkossa taatusti houkutteleva puolue ja yhteistyökumppani. Sekin onnistuu parhaiten Annika Saarikon johdolla.

Puoluesihteeriksi kannatan Riikka Pirkkalaista ja varapuheenjohtajaksi Riikka Pakarista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini