Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Nurmeksen esitys 2,5 - 3,4 % Siun soten raamiin

Tiistai 19.10.2021 klo 8:10


Tämän aamun paikallislehti kirjoittaa, että  Nurmeksen kaupungin esitys Siun soten ensi vuoden talousarvion  kehykseksi on 2,8 %. Kaupunginhallitus evästi  omistajaohjauskokousedustajiaan (Asko Saatsi, Henry Määttä, Hannu Pääkkönen ja Matti Kämäräinen) 4. 10. kokouksessaan. Kuntajoihtajat olivat omassa kokouksessaan päätyneet viemään kuntiensa hallituksille 2,5 % tason.

Nurmeksen kaupunginhallituksen pöytäkirjaan on avattu omistajaohjauskokouksen ohjeistus seuraavast:     ”Kaupunginhallitus evästi Siun soten omistajaohjauskokouksien kokousedustajia 2,8 %:n raamilla (vaihteluvälillä 2,5 % - 3,4 %)." Näin meillä kokousedustajilla on vielä neuvotteluvaraa ylöspäin. Tuomme oman näkemyksemme vielä vahvasti esille seuraavassa kokouksessa.

Toinen varsinainen raamiesityksen tekevä kokous on 2.11. Nyt jo tiedetään, että tiukimmin ovat kantansa lyöneet lukkoon Joensuu, Kontiolahti ja Liperi. Ne ovat vahvimmin 2,5 % kannalla. Yleensä em. kuntien edustajat ovat pari kymmennystä taipuneet meidän periferiakuntien suuntaan ratkaisevassa istunnossa.

Joiltain tahoilta on esitetty, että Siun soten esittämän 4,2 % ja kuntajohtajien 2,5 % käppi katetaan omaisuutta myymällä. Minulla on entistä kokemusta Siun soten omaisuuden myynnistä. Jos sille tielle nyt pakkotilanteessa lähdetään, niin neuvotteluissa vallitsevat täydelliset ostajan markkinat. Lisäksi saatetaan sotkea Joensuun asuntomarkkinat. Suoraan työpaikoiksi muutettuna tuo erotus tarkoittaa noin 215 henkilötyövuotta! No ei se voi noinkaan mennä.

Luulen, että Siun soten johtoryhmästä koostuva uuden hyvinvointialueen valmisteleva työryhmä miettii jo askelmerkkejä ensi maaliskuussa aloittavalle  hyvinvointialueen hallitukselle ja valtuustolle uuden palveluverkkolinjauksen sisältöä. Näin ensi vuoden budjettivaje ja mahdollisesti syntyneet alijäämät katetaan useampaan koriin.  


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini