Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Päivä vierähti kentällä politiikan parissa

Perjantai 26.11.2021 klo 22:07


Tänään jalkautuivat kaikki Keskustan kansanedustajat maakuntiin tapaamaan äänestäjiään teemalla ”Nyt liippaa läheltä!”  Nurmeksessa vieraili kansanedustaja Hannu Hoskonen. Myös me kaikki Nurmeksen neljä aluevaaliehdokasta olimme tapaamassa kuntalaisia. Korona varjostaa myös ulkoilmatilaisuuksien järjestämistä. Odotamme ohjeita jatkoa varten. Sisällä tuskin mitään vaalitilaisuuksia järjestetään.

Näille sivuille olen kirjoitellut vuosien saatossa paljon poliittisia näkemyksiäni. Lisäksi olen hyvin yksityiskohtaisestikin kertonut ajankohtaisista sote-asioita lähinnä luottamustoimieni kannalta. Nyt en palaa menneeseen.

Uusi hyvinvointialue ottaa Siun soten haltuun 1.1.2023 alkaen. Pyrin sen valtuustoon tammikuun aluevaaleissa. Eilen illalla vielä valtuuston kokouksen jälkeen pohdin sopivia vaaliteemoja. Luonteeltani olen realisti ja näin tiukasti jalat maassa teen vaalityöni. Ilahduttavaa on, että varsinkin meidän nuoret ehdokkaat ovat aloittaneet vaalityön esimerkillisen aktiivisesti. Toivottavasti saamme väen vaalipäivänä liikkeelle. Alla muutama asiakokonaisuus, joita nostan nyt kentällä keskusteluun.

 

Minulle ovat tärkeitä kolme asiaa, joista en tingi:

1        Ensimmäinen koskee minulle niin tuttuja sote-palveluja. Jokaisella täytyy olla oikeus hyviin ja tasa-arvoisiin terveys- ja sosiaalihuoltoon asuinpaikkaan, ikään, varallisuuteen ja maantieteelliseen tai sosiaaliseen asemaan katsomatta. Hyvän palvelun tae on hyvä henkilöstöpolitiikka ja johtaminen. Nämä ovat asioita, joista en halua tinkiä ja joiden eteen haluan tehdä töitä. 

2        Toinen tinkimätön asia liittyy vanhuksiin. Vanhuus ei saa olla turvaton ja pelottava asia. Jokaisen meistä on voitava mennä kohti vanhuutta luottavaisesti ja turvallisin mielin ilman, että tarvitsee pelätä ja miettiä, miten minun käy. Turvalliseen vanhuuteen kuuluvat kodinomaiset asumisolosuhteet. Niitä on kehitettävä edelleen. Siun sote ei ole vielä valmis.

3        Kolmas asia koskee tulevaisuutta. Olen sitoutunut tiukasti siihen ajatteluun, että tulevaisuuden pitää olla mukana kaikissa päätöksissä, joita tänään ja huomenna teemme. Yhteiskunta muuttuu ja sitä emme voi eikä meidän pidä estää. Tärkeänä pidän kuitenkin sitä, että kaikkien, niin nuorten, työikäisten kuin ikääntyvien elämä on pystyttävä turvaamaan kaikissa muutoksissa.

Sote-palvelut saatavilla jokaisessa kunnassa ja pitäjässä.

Parempi työarki ja työpaikka henkilöstölle

Yhdellä yhteydenotolla oikea-aikaiseen hoitoon

Sinusta välitetään - peruspalvelut lähellä

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini