Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Hyvää itsenäisyyspäivää lukijoille

Maanantai 6.12.2021 klo 18:20


Hyvää itsenäisyyspäivää🇫🇮. Nurmes on tarjonnut veteraaneille puolisoineen ja veteraanien leskille itsenäisyyspäivän juhlan jälkeen päivällisen. Tänä vuonna sovimme veteraanijärjestön kanssa, että korvaamme aterian jouluisella paketilla. Aamupäivän olin LC-järjestön kanssa jakamassa niitä.
                                            🇫🇮
Lähes kailkki vanhukset olivat myönteisesti yllättyneitä muistamisesta. Pikaiset kunniakansalaistemme tapaamiset olivat puhuttelevia. Koronan lisäävä yksinäisyys on vanhuksilla nyt läsnä.
                                             🇫🇮
Jos meillä on tuttavapiirissä varsinkin yksin asuvia vanhuksia, niin meidän velvollisuus on käydä heitä tapaamassa. Monella vanhuksella lapset ovat jo vuosikymmeniä asuneet satojen kilometrien päässä. Viime vuosina on lähiomaisten hautaan saattoavun tarve lisääntynyt. Lions-klubimme on tarjonnut kantoapua jo useamman vuoden aikana. 
                                                                🇫🇮
Joku vuosi sitten kävin kotikäynnillä "siviilit" päällä Kyrölässä. Siellä hyvä ystävä vuosien takaa tunnisti minut ja käsi nousi hapuillen tervehdykseen. Menin juttusille. Hetken kuluttua mies kysyi heikolla lähes kuiskaavalla äänellä: "Millä osastolla sinä olet?" Vastasin, että käyn katsastamassa paikkoja ennakkoon.
                                              🇫🇮
Tämän vuoden itsenäisyyspäiväjuhlamme oli uuden Nurmeksen ensimmäinen valtimolaisten kanssa. Ensimmäistä kertaa yleisön joukossa ei tänä vuonna ollut rintamaveteraaneja.
                                              🇫🇮
Saimme nauttia Iida Köntän ja Nurmeksen mieskuoron esityksistä. Mieleen jäävän tulevaisuuteen katsovan juhlapuheen piti Nurmeksen Joulumusiikin taiteellinen johtaja Jussi Merikanto. Puhe alkoi laululla.
                                              🇫🇮
Tapahtuman aluksi esitettiin Nurmes-talon esittelyvideo. Kulttuurikehtomme on 30-vuotias. Sen täydellinen peruskorjaus saatiin tehtyä kovimpien koronarajoitteiden aikana.Iida_Kontta_061221
                                             🇫🇮
                                              🇫🇮
Alla Juhlassa pitämäni tervehdyspuheen kirjoitettu versio:
                                                                  
                                                                  🇫🇮

                               Tervehdyssanat, Nurmes-talo 061221

Arvoisa juhlayleisö!

Vietämme maamme 104:ttä itsenäisyyspäivää poikkeuksellisissa olosuhteissa.. Kaksi vuotta sitten korona lähti valloittamaan maailmaa salakavalalla tavalla. Se on sitä hallinnut pakottaen koko maapallon valtiot asettamaan erilaisia rajoitteita taudin nujertamiseksi ja leviämisen estämiseksi.

Kaikki edellä mainittu on meille osoitus, etteivät ainoastaan sodat ole ihmiskunnan uhkana. Toki kulkutauteja on riehunut aikaisemminkin. Monet niistä levisivät sotilaitten mukana.

Viime vuonna emme voineet pitää tätä juhlaa rajoitteiden takia. Nytkin olemme tarkkaan seuranneet maakunnallisia ohjeita.

Tämä juhla on poikkeuksellinen siinä mielessä, ettei täällä ole enää läsnä rintamalla taistelleita veteraaneja. Emme järjestä perinteistä kaupungin tarjoamaa päivällistä veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskille tämän juhlan jälkeen.

Kävimme syksyn aikana veteraanijärjestön ja kaupungin kanssa keskustereluja heidän muistamisesta. Tänä aamuna veimme veteraaneille ja heidän leskilleen pienet paketit. Jakelun suorittivat LC-Nurmes/Pielisen jäsenet.

Minulla on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi juuri peruskorjattuun Nurmes-taloon. Koronan aikana remontti saatiin tehtyä. Tilaisuuden aluksi näimme jo videoesituksen "Nurmes-talo 30 vuotta". Olkaamme ylpeitä tästä monipuoliset palvelut tarjoavasta kulttuurikehdostamme.

Nyt juhlimme ensimmäistä kertaa yhdessä fyysisesti kuntaliitoksen jälkeen valtimolaisten kanssa. Kuntaliitos on tuonut meille lisää arvokasta kulttuuritarjontaa ja tuonut siihen mukanaan myös karjalaisuutta.

Juhlapuheen pitää Nurmeksen joulumusiikin taiteellinen johtaja Jussi Merikanto. Kaupunki niputtaa koko vuoden kulttuuritarjonnan saman sateenvarjon alle. Ensi kesänä meillä on Nurmeksen kesämusiikki. Se on osa Nurmeksen kesäakatemiasta.

Juhlapuheen jälkeen kuulemme uuden Nurmeksen musiikillista antia.

 Arvoisa yleisö, olette sydämellisesti tervetulleita! Hyvää itsenäisyyspäivää!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini