Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Lääkäripula kohtelee epätasaisesti Siun sotea

Lauantai 11.12.2021 klo 10:19


Siun soten perusterveydenhuolto on kärsinyt koko ajan lääkärivajauksesta. Suuri ylitöiden määrä on tuonut esiin myös työssä jaksamisen kysymykset.  

Viime keväänä  lääkäreiden luottamusmiehet ottivat yhteyttä Siun soten hallituksen jäseniin ja toivat esiin huolen tiimimallin ongelmista ja etenkin Joensuun perusterveydenhuollon lääkärivajeesta. Varsinkin nuoret lääkärit olivat kovin huolestuneita. 

Lääkäreiden viesteihin reagoitiin. Seuraavassa hallituksen kokouksen toimitusjohtajan infotilaisuudessa saimme johdon edustajilta tarkan tilannekatsauksen. Niinpä maaliskuussa meillä oli seminaari, jossa kuulimme lääkäreiden pääluottamusmiestä ja saimme  perusteellisen tiimi-mallin esittelyn.  Seminaarin jälkeen virkamiesjohto yhdessä lääkäreiden edustajien ja lääkäriliiton kanssa alkoivat etsiä keinoja lääkäritilanteen parantamiseksi. 

Pari viikkoa sitten saimme tietoa tämän päivän lääkäritilanteesta Siun soten järjestämässä tiedotustilanteessa. Yhdeksässä kuukaudessa lääkäritilanne on kohentunut paljon, mutta tekemistä riittää vielä. Ongelma on pahin Joensuus ja Keski-Karjalan seuduilla.

Menneellä viikolla paikallislehti uutisoi Nurmeksen lääkäritilanteesta. Meillä se on ollut kautta historian kohtalaisen hyvä. Olemme onnistuneet rekrytoimaan myös nuoria lääkäreitä. Kuopiosta olemme saaneet hyvin kandeja sijaisiksi. Hammaslääkäritilanne on vähän kohentunut.

Hammashoito työskentelee edelleen äärirajoilla. Maassamme on koulutettu yksi hammaslääkäri noin tuhatta asukasta kohti. Näin hammashoito ei voi meillä tarjota samoja tavoitteeelisia palveluja kuin rintamailla. Palveluja on ollut pakko priorisoida. Niinpä neljäs virka on saatava pikaisesti täytettyä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini