Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Aluevaalikampanjat vauhtiin

Tiistai 14.12.2021 klo 6:03


Vaalien lähestyminen alkaa näkyä kentällä. Viimeiset aluevaaliehdokkaat nimetään tänään. Lehtien palstoilla on ollut jonkin verran ehdokkaiden kannanottoja. Itsekin alan käynnistää pikkuhiljaa kampanjaani. Se painottuu ensi vuoden puolelle. Olen iloinen, että ryhmäni nuoret ehdokkaat ovat lähteneet aktiivisesti liikkeelle. Meillä on kova joukkue. Maakuntaa kierrän jonkin verran. Viime viikonloppuna olin Joensuun Areenassa. Siellä oli mielenkiintoisia kohtaamisia sote-asioista kiinnostuneitten kanssa.Kurvinen_Jnsssa

Olen joskus aikaisemmin sanonutkin, että minulle politiikassa on aina ollut kyse yhteisten asioiden hoitamisesta. Tämä asenne on varmasti perua lapsuudenkodistani. Olen asiakeskeinen ihminen ja se on auttanut monessa tilanteessa. Riitaa ei ole päässyt syntymään, kun eri mieltä ovat olleet asiat, eivät ihmiset. Asiakeskeisyyden pidän mielessäni myös vaalityössä. Nurmeksen ja Valtimon kuntaliitos on tuonut pirteän lisän meidän keskustelukulttuuriin. Meidän on vaan muistettava aina, että vaalien jälkeenkin on elämää.

Myös omia vaaliteemojani olen miettinyt. Valitsin teemoiksi minulle läheiset asiakokonaisuudet: arvokkaan vanhuuden, tasa-arvoisen terveydenhuollon ja turvatun tulevaisuuden. Ajattelin, että jotakin on pahasti vialla, kun ihmiset tänä päivänä pelkäävät omaa vanhuuttaan ja muutenkin tulevaisuutta. Meidän on luotava maahamme sellainen ilmapiiri, että kaikki tuntevat ja tietävät olonsa turvatuksi eikä ketään jätetä tiepuoleen ja yksin.

Ikääntyvien asioiden hoidossa on pistettävä pystyyn todellinen aivoriihi, jossa pohditaan makuntamme asenneilmastoa. Menemme liiaksi talous edellä. Tämä asia vahvistui minulle, kun olin jakamassa itsenäisyyspäivänä veteraaneille ja heidän leskilleen kaupungin lahjapaketteja. Noitten asioitten on oltava ykkösinä Siun soten strategioita laadittaessa ja niitä toteutettaessa.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini