Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Siun soten työntekijöille pitovoimaa palkitsemisella

Torstai 30.12.2021 klo 21.55


Viime vuonna näihin aikoihin käytiin Siun sotessa maakunnassa terveydenhoitoalan ensimmäisiä yt-neuvotteluja. Niissä saavutettiin asetettu tavoite. Sivusta seuranneena sopijaosapuolet osoittivat suurta vastuuntuntoa, kun alkuvuodesta kaikki neuvotteluissa mukana olleet tahot allekirjoittivat sopimuksen. Neuvotteluissa luovuttiin osasta entisistä henkilökunnan eduista.

Viime keväänä järjestettiin henkilöstökysely. Sen tuloksia on hyödynnetty Siun soten palkitsemistyöryhmän äskettäin valmistuneessa työtekijöiden palkitsemisen kokonaisuudessa vuodella 2022. Yhtymävaltuusto kokoontui joulukuussa ja vahvisti palkitsemisohjelman määrärahat esitetyssä muodossa ensi vuoden talousarvioon.

Siun soten palkitsemisen kokonaisuus käsittää työsuorituksen arviointiin perustuvat henkilökohtaiset lisät, henkilöstöedut sekä erilaisia pikapalkitsemisen muotoja. Aineettoman palkitsemisen kokonaisuutta lähdetään kehittämään ensi vuoden aikana.

Palkitsemisohjelman tavoitteena on huomioida Siun soten henkilöstöä hyvistä työsuorituksista ja yhteisesti asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta. Palkitsemisella halutaan myös parantaa henkilöstön työhyvinvointia sekä luoda lisää pitovoimaa.

Mielestäni palkitsemistyöryhmä  on tehnyt arvokasta työtä kaikessa hiljaisuudessa.   Siihen kuuluu seitsemän työnantajan edustajaa sekä edustajat kuudesta työtekijöiden edustamasta liitosta. Henkilöstöpäällikkö toimii työryhmän puheenjohtajana. On iso asia, että tärkeä työ on käynnistetty. Heti vuoden alusta henkilöstöjaosto käy tarkemmin käsiksi palkitsemisen kokonaisuuteen.

Joskus vuosisadan alussa valmistelin NuVa ky:n hammashuollon tulospalkkausjärjestelmän työnantajan pyynnöstä. Hammaslääkärit saavat peruspalkan lisäksi tehdyistä toimenpiteistä lisäpalkkaa. Hoitajat tekevät vieressä työtään peruspalkalla. Tilanne on verrattavissa, jos tehtaassa liukuhihnalla laitetaan urakka- ja tuntipalkkainen työntekijä vierekkäin! NuVan työntekijäjärjestöt torjuivat valmistelemani tulospalkkausesityksen.

Nyt ollaan hyvällä alulla palkkausjärjestelmän kehittämisessä, kun siinä ovat mukana kaikkien liittojen edustajat HR:n edustajien kanssa. Niin ja työ tehdään yhdessä henkilöstön kanssa.  Menestystä työlle!

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini