Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Kaupunginhallitus jatkoi kaupunginjohtajan hakuaikaa

Tiistai 4.10.2022 klo 22.26


Nurmeksen kaupunginhallitus julisti kaupunginjohtajan viran auki kokouksessaan 15.8.2022. Hakuaika päättyi 25.9. Avointa virkkaa haki 17 kaupunginjohtajakandidaattia. Joukossa oli valintakelpoisuudet täyttäviä hakijoita. Kaupunginhallitus päätti eilen jatkaa hakuaikaa vielä 17.10.2022 klo 12:00 asti. Aiemmalla hakukierroksella saadut hakemukset otetaan huomioon.

Elokuun kokouksessa kaupunginhallitus nimesi jo haastatteluryhmän. Sen muodostavat kaupunginhallitus, valtuuston puheenjohtajisto, yksi edustaja jokaisesta valtuustoryhmästä, jolla ei ole edustusta em. toimielimissä, vt. kaupunginjohtaja, hallintojohtaja ja talousjohtaja.

Olen ollut poliittisen urani aikana haastattelemassa vuosikymmenten saatossa useita kuntien ja kuntayhtymien johtoryhmien jäseniä. Tämä on minulle ensimmäinen kerta, kun haastatteluryhmän kokoonpano on peräti yhdeksäntoista. Yleensä se on ollut kahdeksan: valtuuston ja hallituksen puheenjohtajistot (3+3) ja yksi tai kaksi virkamiestä.  Haastattelujen läpiviennissä suurella, lähes pikkukunnan valtuuston kokoisella ryhmällä on omat haasteensa sekä ryhmälle että haastateltaville.

Eilen Nurmeksen kaupunginhallitus merkitsi virkaan hakeneet tietoonsa saatetuiksi, kirjasi vielä päätökseen yhdeksäntoista haastattelijan nimet. Kaupunginhallitus nimesi erikseen valintaryhmän, johon kuuluvat asemansa puolesta valtuuston ja hallituksen puheenjohtajistot, vt. kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja, yhteensä kahdeksan henkilöä. Tämä ryhmä valitsee hakijoiden joukosta haastateltavat.

Maakunnassamme oli täsmälleen samanaikaisesti auki myös Outokummun kaupunginjohtajan virka. Siellä oli hakijoita yksitoista. Kaupunginjohtajan virantäyttöä valmisteleva työryhmä totesi heistä kahdeksan täyttävän hakuehdot. Outokummussa sama ryhmä suorittaa myös haastattelut. Se muodostuu valtuuston ja hallituksen puheenjohtajistoista (3+3) ja kahdesta virkamiehestä.

Myös Outokummun kaupunginhallitus päätti yksimielisesti jatkaa kaupunginjohtajan viran hakuaikaa 14.10.2022 klo 15 asti. Tosin meillä jatkettu hakuaika on viikonlopun yli maanantaihin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini