Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Nurmekselle valitaan kaupunginjohtaja joulukuussa

Tiistai 25.10.2022 klo 23.05


Nurmeksen kaupunginjohtajan valintaprosessi etenee. Edellisessä kirjoituksessa totesin hakuaikaa jatketun. Uusia hakemuksia tuli seitsemän. Minusta on hyvä, että paikallisia henkilöitä ilmaantui hakijoiksi toisella kierroksella. Lisäksi hallintojohtajamme antoi suostumuksensa viime perjantaina avoimeen virkaan.

Viime viikolla valintaryhmä kokoontui ja totesi hakijat. Kuusi henkilöä ei täyttänyt hakuilmoituksessa vaadittuja kriteerejä. Valintaryhmä esitti hakijoista neljä haastateltaviksi. Lisäksi se totesi, että kuntalain mukaan kaupunginjohtajan tehtävään voi ilmoittaa suostumuksensa myös varsinaisen hakuajan jälkeen. Valintaryhmä jätti toiveen, että suostumukset jätettäisiin perjantaihin 21.10.2022 mennessä.

Maanantain hallituksen kokouksessa kaupunginhallitus nimesi haastatteluun kutsuttavat hakijat: Heikkinen Minna, Nurmeksen kehitysyhtiö Pikes Oy:n toimitusjohtaja, Martikainen Jouni, ex-kunnanjohtaja Askolasta, Parkkinen Pasi, Nurmeksen tekninen johtaja, Savolainen Terho, Iisalmen elinkeinojohtaja ja Timonen Leena Nurmeksen hallintojohtaja.

Uuden kaupunginjohtajamme hakuprosessi etenee seuraavasti. Maanantaina 7.11. haastatellaan kaikki viisi kj-kandidaattia. Tarvittaessa pari lähetetään soveltuvuustesteihin. Tavoitteena on, että Nurmeksen kaupunginvaltuusto pääsee valitsemaan virkavaalilla uuden kaupunginjohtajan kokouksessaan 19.12.2022,

Olen ollut valitsemassa useita Nurmeksen ja Pohjois-Karjalan kuntayhtymien johtavia viranhaltijoita. Tämä kierros oli poikkeuksellinen. Tänä päivänä hakijat perehtyvät mahdolliseen uuteen työpaikkaansa entistä enemmän netin kautta. Pari potentiaalista kj-kanditaattia oli tutustunut myös some-kulttuuriimme. Sehän antaa kasvot meistä ulkopuolisille ja avaa meitä myös ihmisinä. Meidän some-kulttuurimme ei heitä rohkaissut hakemaan avointa kaupunginjohtajan virkaamme.

Nyt meillä on hyviä hakijoita. Joukosta saamme varmasti kaupunginjohtajan. Haastatteluryhmä pystyy tekemään esityksen uudesta kaupunginjohtajasta hallitukselle ja se edelleen valtuustolle. Minun harras toivomukseni on, että esitys olisi vielä yksimielinen. Silloin uuden johtajan on helpompi ottaa tehtävä vastaan. Toivotaan myötäisiä tuulia.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini