Yhteystiedot

Matti Kämäräinen
Haapalahdentie 12
75530 Nurmes
0500263470

Pikakysely

Hyväksytkö koko maakunnan terveyspiiriin siirtymisen palvelurakenteen parantamiseksi?

Vaalikeskustelu kiihtyy

Torstai 6.1.2022 klo 9:58


Viime viikkoina on mielipidepalstoilla ollut muutamia kirjoituksia Siun soten hallinnon valuvioista. Olen itsekin kirjoittanut, kuinka vain pariksi siirtymävaiheen vuodeksi suunniteltu hallintosääntö ohjaa kuntayhtymän toimintaa vielä tämän vuoden loppuun. Nyt hyvinvointialueen valmisteleva työelin tekee yhdessä poliittisen seurantaryhmän kanssa hallintosääntöesitystä uudelle kohta vaaleilla valittavalle valtuustolle.

Eilisessä maakuntalehden mielipidekirjoituksessa vielä tuore Siun soten hallituksen puheenjohtaja tuo esille toimielimen kokouskäytäntöä muutetun siten, että johtoryhmällä kokonaisuudessaan on puhe- ja läsnäolo-oikeus varsinaisissa hallituksen kokouksissa. No ei se käytäntö ole paljon muuttunut.

Aikaisemmin Siun soten hallituksen kokoukset alkoivat aamulla klo 8:00 toimitusjohtajan infolla, jossa koko johtoryhmä oli paikalla ja hallituksen jäsenillä oli mahdollisuus keskustella myös listan ulkopuolisista asioista. Niinpä info venyi joskus odotettua pidemmäksi ja varsinainen hallituksen kokous pääsi alkamaan myöhässä. Kokouskutsussa sen alkamisajankohta oli aina klo 10:00. Olen asiakokonaisuutta käsitellyt blogissani 1.5.2021: Kirjoituksen alkuosassa on kotikaupunkini asioita. Väliotsikon jälkeen Siun soten hallinnosta. 

https://www.mattikamarainen.com/blogi/2021/05/01/37802

Kävin perehtymässä uuden  Siun soten hallituksen pöytäkirjoihin. Kokouskäytäntöä on todella muutettu siten, että kokoukseen sisältyy aluksi toimitusjohtajan info, jossa mukana ovat johtoryhmän jäsenet puhe- ja läsnäolo-oikeudella. Infon jälkeen johtoryhmä poistuu kokouksesta ja se keskeytetään ryhmäkokousten ja mahdollisen ruokailun ajaksi. Sitten kokous jatkuu varsinaisten kokousasioitten käsittelyllä. Hallintosäännön mukaisesti vain esittelijä ja hallintojohtaja (kokouksen sihteeri) ovat tuolloin enää johtoryhmästä mukana kokouksessa.  

Alla olevasta linkistä pääsee Siun soten hallituksen viimeiseen pöytäkirjaa. Sieltä voi käydä tarkistamassa, että vain esittelijä ja kokouksen sihteeri johtoryhmästä ovat olleet läsnä kokouksessa klo 9:35 jälkeen varsinaisen kokousasioiden käsittelyn aikana .Pöytökirjan mukaan kokous on aikaikkunassa 20.12.2021 klo 8:00 - 11.48. 

http://dynastyjulkaisu.pohjoiskarjala.net/siunsote/kokous/2021237.PDF

Alla 15.11.2021 Siun soten hallituksen päätös, 

Päätös Esittelijä täydensi ehdotustaan niin, että kokouksen runko on seuraava:

1. Kokous avataan, todetaan läsnäolijat sekä laillisuus päätösvaltaisuus
2. Pidetään toimitusjohtajan katsaus, jossa johtoryhmä on paikalla kertomassa oman      vastuualueensa asioita ja vastaamassa kysymyksiin. Johtoryhmäläiset poistuvat katsauksen jälkeen kokouksesta.
3. Kokous keskeytetään ryhmäkokousten ajaksi.
4. Kokous jatkuu päätettävien asioiden käsittelyllä.

Täydennetty päätösehdotus hyväksyttiin.

Ymmärrän kokouksen aloittamisen jo heti toimitusjohtajan infosta. Siun soten hallituksen kokouksiin menee aikaa yleensä infoineen koko päivä. Jos pidetään iltakokouksia, aika ei tahdo riittää. Sitten joudutaan pakosta pitämään kokouksia tiuhempaan, mikä taas vie johtoryhmän työaikaa paljon.

Ansionmenetyskorvaus maksetaan pöytäkirjaan merkityn kokousajan mukaan. Näin työssä käyvät menettivät ansionmenetyskorvauksen aikaisemmin aamulla kahdesta kolme tuntia kestäneen tj-infon ajalta. Edellinen hallitus ei tuota huomannut korjata. Nyt kokousten kokonaisaika näyttää olevan 3 – 5 tuntia. Niin se oli aikaisemminkin. Pöytäkirjoista puuttuu tj-infoon käytetty aika. 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini